![شیوه پخت آش آلو به عنوان غذای مقوی برای سالمندان](https://media.hamshahrionline.ir/d/2024/05/25/4/5014353.jpg)
شیوه پخت آش آلو به عنوان غذای مقوی برای سالمندان
همشهری: آنچه اهمیت دارد این است Ú©Ù‡ سالمند نیز باید مانند دیگر اÙراد غذاهای متنوع Ùˆ مغذی مصر٠کند Ùˆ از خوردن غذا لذت ببرد. در عین Øال باید مراقبت Ùشار
همشهری: آنچه اهمیت دارد این است Ú©Ù‡ سالمند نیز باید مانند دیگر اÙراد غذاهای متنوع Ùˆ مغذی مصر٠کند Ùˆ از خوردن غذا لذت ببرد. در عین Øال باید مراقبت Ùشار خون Ùˆ چربی خون Ùˆ پوکی استخوان و… نیز باشد.سالمندان در معرض خطر بیشتری برای بیماری‌های ناشی از غذا هستند. آنها شاید داروهایی برای مدیریت بیماری مصر٠کنند Ùˆ ممکن است مشکلات گوارشی دیگری داشته باشند. Øتی مشکلات مربوط به دندان نیز می‌تواند بر تغذیه آنها اثر بگذارد.به همین دلیل غذاهای سریع الهضم مثل آش ها را Ù…ÛŒ تانید در برنامه غذایی Ù‡Ùتگی سالمندان قرار دهید.در ادامه با طرز تهیه آش آلو آشنا شوید.
آش آلوتعداد Ù†Ùرات: Û³ Ù†Ùر
زمان پخت: یک ساعت
مواد لازم:برنج نیم دانه: ‌۳ قاشق غذاخوری
لپه: ‌۳ قاشق غذاخوری
پیاز: ۲ عدد
سبزی آش: ۳ قاشق غذاخوری
آلو: ۱۲ عدد متوسط
نعناخشک: به مقدار کاÙÛŒ
لیموترش تازه: ۲ عدد
شکر: ۲ قاشق غذاخوری
نمک، ÙÙ„ÙÙ„ Ùˆ زردچوبه: به مقدار کاÙÛŒ
روش تهیه۱.لپه را Û² تا Û³ ساعت در آب نیم گرم خیس کنید. سپس داخل سبد بریزید تا آب اضاÙÛŒ آن گرÙته شود. برنج را هم همراه مقداری نمک در آب ریخته Ùˆ اجازه دهید Û² تا Û³ ساعت خیس بخورد.
Û².سبزی‌های معطر را خرد کنید. پیاز را نگینی خرد Ùˆ روی Øرارت ملایم قرار دهید تا طلایی رنگ شود.
Û³.لپه را در قابلمه تÙت داده Ùˆ آب به آن اضاÙÙ‡ کنید تا بپزد. زمانی Ú©Ù‡ لپه پخت، برنج را به آن اضاÙÙ‡ کنید Ùˆ بگذارید آب قابلمه جوش بیاید.
Û´.بعداز جوش آمدن آب، سبزی‌های معطر را به Ù…Øتویات قابلمه اضاÙÙ‡ Ùˆ همراه نمک، ÙÙ„ÙÙ„ سیاه Ùˆ زردچوبه بگذارید، آش جا بیÙتد.
Ûµ. نیم ساعت آخر پخت، آلو را همراه Ú©Ù…ÛŒ شکر به آش اضاÙÙ‡ کنید. نیم ساعت بعد آب لیموترش تازه را به همراه نعنا داغ به آش بیÙزایید Ùˆ اجازه دهید تا مواد کاملا با هم خلوط شده Ùˆ آش جا بیÙتد.
نکته:-در زمان پخت آش آلو اگر آش نیاز به آب بیشتری داشت، Øتما از آب جوش استÙاده کنید. بهتر است قبل از اضاÙÙ‡ کردن آلو به آش آن را برای چند ساعت در آب خیس کنید Ùˆ بعد در غذا بریزید.