خواص گوشت بلدرچین برای سالمندان
همشهری: آش بلدرچین یکی از غذاهایی است که به عنوان غذای اصلی یا پیش غذا برای سالمندان توصیه شده است. آشی مقوی که به دلیل داشتن گوشت بلدرچین جزو غذاهایی
همشهری: آش بلدرچین یکی از غذاهایی است Ú©Ù‡ به عنوان غذای اصلی یا پیش غذا برای سالمندان توصیه شده است. آشی مقوی Ú©Ù‡ به دلیل داشتن گوشت بلدرچین جزو غذاهایی با طبع گرم شناخته Ù…ÛŒ شود. این آش ارزش غذایی زیادی دارد Ùˆ به نرم Ùˆ لطی٠کردن پوست بدن Ú©Ù…Ú© زیادی Ù…ÛŒ کند. پروتئین موجود درگوشت بلدرچین Ù…ÛŒ تواند به بازسازی سلول های ناخن، باÙت ها، پوست Ùˆ مو Ú©Ù…Ú© کند Ùˆ باعث اÙزایش میزان تولید هورمون Ùˆ آنزیم های بدن شود. گوشت بلدرچین کلسترول Ùˆ چربی بسیار پایینی دارد Ùˆ به همین دلیل از بروز بیماری های قلبی عروقی پیشگیری Ù…ÛŒ کند. همچنین به دلیل غنی بودن پتاسیم، مصر٠به اندازه آن برای اÙراد دارای Ùشار خون مانعی ندارد. با وجود خواص زیادی Ú©Ù‡ گوشت بلدرچین دارد، زیاده روی در مصر٠آن Ù…ÛŒ تواند مشکلات مختلÙÛŒ همانند بروز مشکلات کلیوی، تشکیل سنگ کلیه، ‌ جلوگیری از جذب مواد مغذی، ‌ صدمه دیدن متابولیسم بدن را به همراه داشته باشد. همچنین زیاده روی در مصر٠گوشت بلدرچین در اÙراد گرم مزاج چندان مناسب نیست Ùˆ توصیه شده Ú©Ù‡ اگر گوشت بلدرچین مصر٠م کنید Øتما سکنجبین Ùˆ ترشیها را چاشنی غذای خود بکنید.
آش بلدرچینزمان پخت: ۵ ساعت
مدت زمان آماده‌سازی: نیم ساعت
تعداد Ù†Ùرات: Ûµ-Û´ Ù†Ùر
مواد لازم:بلدرچین: ۲ عدد
کره: ۵۰ گرم
پیاز، هویج و سیب زمینی: هر کدام یک عدد
جو دو سر پرک: ۲ قاشق غذاخوری
زردچوبه، نمک Ùˆ ÙÙ„ÙÙ„: به میزان لازم
سبزیجات معطر: یک قاشق غذا خوری
آب لیمو تازه: به میزان لازم
آب گوجه یا رب: به میزان لازم
طرز تهیه:Û±. پیاز خلالی شده را با Ú©Ù…ÛŒ کره تÙت دهید تا نرم شود. بلدرچین را داخل پیاز تÙت دهید تا بوی خامی آن گرÙته شود. سپس Ú©Ù…ÛŒ زردچوبه به آن اضاÙÙ‡ Ùˆ بگذارید بلدرچین های سرخ شده را با شعله ملایم بپزید.
Û². بعد از جوش آمدن آب، جو دو سر را به بلدرچین ها اضاÙÙ‡ کنید. زمانی Ú©Ù‡ بلدرچین ها نیم پز شد هویج خرد شده را به آن اضاÙÙ‡ کنید.
۳. با پخته شدن گوشت بلدرچین، آن را از قابلمه در آورید و بعد از آن که کمی خنک شد، گوشت آن را از استخوان ها جدا کنید. مجددا گوشت بلدرچین را داخل قابلمه بریزید.
Û´. سیب زمینی را نگینی خرد Ùˆ Û³Û° دقیقه قبل از آماده شدن آش بلدرچین، به همراه آب گوجه Ùرنگی Ùˆ Ú©Ù…ÛŒ رب به مواد داخل آن اضاÙÙ‡ کنید.
Ûµ. یک ربع قبل از پخته شدن سبزیجات معطرمانند گشنیز یا جعÙری خرد شده را به آش اضاÙÙ‡ کنید Ùˆ در نهایت داخل غذا Ú©Ù…ÛŒ آب لیموی تازه بریزید.
نکات کلیدی-علاوه بر آب مرغ، Ù…ÛŒ توانید از عصاره مرغ هم در این غذا استÙاده کنید تا غلیظ تر شود شود.
-برای طعم بهتر آش Ù…ÛŒ توانید Ú©Ù…ÛŒ پودر زیره Ùˆ نخود Ùرنگی نیز به آن اضاÙÙ‡ کنید.
-برای کنار این آش Ù…ÛŒ توانید یک عدد تخم مرغ را داخل کاسه بشکنید، همچنین یک استکان شیر Ùˆ مقدار Ú©Ù…ÛŒ پودر سیر را به آن اضاÙÙ‡ کرده Ùˆ با هم مخلوط کنید. چند عدد نان تست را برش بزنید Ùˆ داخل این مواد چند ثانیه خیس کنید. تابه ای را داغ کنید، داخل آن کره بیندازید Ùˆ نان ها را داخل آن کاراملی کنید. طعم این نان ها در کنار آش بلدرچین Ùوق العاده خواهد شد.