انتظار تبدیل‌شدن تریبون‌های نمازجمعه به جایگاهی فرمایشی و سکولار توقع درستی نیست

انتظار تبدیل‌شدن تریبون‌های نمازجمعه به جایگاهی فرمایشی و سکولار توقع درستی نیست

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور طی نامه‌ای به محمدباقر نوبخت در خصوص اظهارات اخیر وی پیرامون فریضه عبادی– سی
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور طی نامه‌ای به محمدباقر نوبخت در خصوص اظهارات اخیر وی پیرامون فریضه عبادی– سیاسی نماز جمعه اعلام کرد: اینکه توقع داشته باشیم تریبون‌های نماز جمعه تبدیل به یک جایگاه فرمایشی و سکولار شوند و نسبت به مسائل روز بی‌تفاوت باشند و یا به هنگام انتقاد از عملکرد دولت مانند باقی منتقدین به صورت تلویحی و کنایه‌دار به آن تریبون و جایگاه نیز برچسب «بی سوادی» و «بی شناسنامه» بزنیم بدون شک توقع مناسبی نیست.

در ابتدای این نامه آمده است: نماز جمعه از همان ابتدای انقلاب اسلامی مورد توجهات ویژه و خاص حضرت امام خمینی (ره) و امروز نیز مورد توجه خلف صالح ایشان مقام معظم رهبری است. تریبون نماز جمعه نه یک منبر و کرسی ساده روضه و سخنرانی است و نه جایگاهی برای رقابت‌های حزبی و جناحی و رعایت قواعد سیاسی کارانه بزرگان. نماز جمعه به عنوان مرکز اجتماع هفتگی مومنین و انقلابیون و به تعبیر حضرت امام(ره) به مثابه یک سنگر بوده و حضور در آن به معنای یک عبادت سر تا پا سیاسی است و تا به امروز نیز چنین بوده است.

در ادامه تاکید شد: نقش ارزنده نماز جمعه در تبیین مسائل روز کشور و مسائل جهان اسلام و آگاهی بخشی به آحاد مردم در منظومه تفکر امام(ره) و رهبری از بدیهیات است، اینکه توقع داشته باشیم تریبون‌های نماز جمعه تبدیل به یک جایگاه فرمایشی و سکولار شوند و نسبت به مسائل روز بی‌تفاوت باشند و یا به هنگام انتقاد از عملکرد دولت مانند باقی منتقدین به صورت تلویحی و کنایه‌دار به آن تریبون و جایگاه نیز برچسب «بی سوادی» و «بی شناسنامه» بزنیم نیز بدون شک اقدام مناسبی نیست.

شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور ادامه داد: متاسفانه دولت محترم در طول 3 سال گذشته عملکرد مناسبی در حوزه مردم‌سالاری و شفافیت نداشته است. کارنامه دولت پر است از قراردادها، مذاکرات و جلسات محرمانه‌ای که هر روز از پس پرده این پنهان کاری‌ها دسته گل جدیدی نمایان می‌شود. پیشنهاد می‌شود اگر دستگاه اجرایی کشور نسبت به اقدامات خود دلایل قابل قبول و قابل دفاعی دارد آن را به مردم ارائه کند و اجازه نقد و کارشناسی آن را به منتقدین خود نیز بدهد.

در قسمت دیگری از این نامه آمده است: این‌که مردم و کارشناسان و نخبگان را از تحقیق و تفحص پیرامون امورات جاریه کشور منع کنیم و خودمان نیز هیچ دلیل و استدلالی ارائه نکنیم و جواب همه انتقادات و ایرادت وارده به عملکردمان را با تخطئه و سرزنش منتقدین بدهیم، به یقین در مدت کوتاهی اعتماد مردمی را خدشه‌دار خواهد کرد. متاسفانه شاهد آن هستیم که مقامات بلند پایه دولتی در موضوعات کوچک و بی اهمیتی مانند موضع کنسرتها و قس علی هذا. موضع گیری‌های شدیدالحنی دارند و احساس تکلیف کرده در نقش مجری استیفای حقوق مردم ظهور می‌کنند، اما در مسائل کلان و سرنوشت ساز کشور یا سکوت می‌کنند و یا از ارائه توضیحات شفاف و واقع‌بینانه خودداری می‌کنند. هیهات از آن رو که منتخبین مردم، افکار عمومی را به انحراف بکشانند و خودشان مانعی در جهت فهم و آگاهی مردم باشند.

در ادامه این نامه تصریح شد: جریانات جوان انقلابی کشور، مردم را صاحبان حقیقی انقلاب و کشور می‌دانند و با احدی عقد اخوت و برادری نبسته است، بنابراین از هر تریبونی که بتواند صدای خود را به گوش آحاد ملت خواهند رسانید و نخواهند گذاشت جریان تبیین و روشنگری به انزوا برود و در این راه هیچ‌گونه تعارف و معامله‌ای با هیچ جریان و گروه و حزب سیاسی و غیر سیاسی نخواهد داشت، آگاهی بخشی نسبت به مجموعه نیازهای روز انقلاب و کشور از اصلی‌ترین رسالت‌های جنبش‌های دانشجویی بوده و خواهد بود که اگر نباشد جنبش های دانشجویی انقلابی فرقی با برخی احزاب دسته چندم سیاسی و تشکل های یک بار مصرف نخواهد داشت.

شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور در پایان خاطرنشان کرد: تمامی مسائل مطروحه در تریبون‌های نماز جمعه بسیار پیشتر درقالب نامه، بیانیه، مصاحبه و... بارها و بارها مطرح شده و برای مسئولین محترم تبیین شده است. اما متاسفانه به نظر می‌رسد اساسا گوش شنوا و چشمانی بینا جهت رسیدگی به این دست از مطالبات وجود ندارد. و همانطور که اشاره شد دولت هنوز صلاح را در آن می‌بیند که به جای پاسخگویی، منتقدین را مورد لطف و تفقد قرار دهد.

انتهای پیام/

http://fna.ir/LVGC8F