تصویب برنامه تشخیص زودهنگام سرطان روده بزرگ/ راه‌اندازی سامانه یکپارچه مدیریت سرطان

تصویب برنامه تشخیص زودهنگام سرطان روده بزرگ/ راه‌اندازی سامانه یکپارچه مدیریت سرطان

به گزارش خبرگزاری فارس، علی قنبری مطلق با اشاره به اینکه سامانه یکپارچه مدیریت سرطان، همزمان با هفته ملی مبارزه با سرطان در سال 1394 آغاز به کار کرد و
به گزارش خبرگزاری فارس، علی قنبری مطلق با اشاره به اینکه سامانه یکپارچه مدیریت سرطان، همزمان با هفته ملی مبارزه با سرطان در سال 1394 آغاز به کار کرد و به زودی نسخه جدید سامانه پیاده سازی و اجرا خواهد شد، اظهار داشت: به منظور اجرای برنامه نوین ثبت سرطان و دستیابی به اطلاعات به روز و با کیفیت سرطان، طی دو سال اخیر اداره سرطان با تلاش زیاد و با توجه به نیاز و ضرورتی که وجود داشت سامانه مشترکی به عنوان «سامانه یکپارچه مدیریت سرطان » طراحی کرد.

وی افزود: در این راستا از پیشنهادات افراد صاحب نظر و کارشناسان حوزه بهداشت و درمان بخصوص معاونت درمان به عنوان متولی اصلی مراکز ارائه خدمات به بیماران مبتلا به سرطان بهره‌مند شدیم.

قنبری مطلق، افزود: این سامانه، همزمان با هفته ملی مبارزه با سرطان (8 تا 15 بهمن ماه) سال 1394 آغاز به کار کرد تا پاسخگوی نیازهای معاونت ها و ذینفعان به اطلاعات سرطان و تسهیل کننده گردش کار از نظر ثبت اطلاعات و پیگیری و روند درمان بیماران باشد. در سامانه جدید از استانداردها و قوانین بین المللی استفاده شد که در انتخاب تومور و تکرار گیری دقیق نقش به سزایی دارد.

رئیس اداره پیشگیری از سرطان وزارت بهداشت گفت: به زودی نسخه جدید سامانه پیاده سازی و اجرا خواهد شد که با توجه به ویژگی بارز آن یعنی تحت وب بودن سامانه، روند مدیریت اطلاعات سرطان را به شدت ارتقا خواهد داد، به طوریکه فرآیند جمع آوری داده ها از مراکز پاتولوژی به صورت دستی حذف و الکترونیکی خواهد شد و گزارش دهی بطور مستمر در زمان تولید گزارش سرطان در مراکز تشخیصی و درمانی انجام و در  نهایت منجر به انتشار به موقع گزارشات تحلیلی سرطان خواهد شد.

وی در پایان اظهار داشت: با توجه به ادامه روند ارتقای ثبت و مدیریت اطلاعات سرطان امید بسیاری وجود دارد که با همکاری دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور و حمایت معاونت های ذیربط پیشبرد برنامه در جهت خدمت رسانی به بیماران علمی تر و با سهولت بیشتری انجام گیرد.

رئیس اداره پیشگیری از سرطان وزارت بهداشت گفت: سرطان کولورکتال بعد از سرطان ریه قابل پیشگیری‌ترین سرطان است. تعداد موارد بروز سالانه این سرطان در ایران حدود 7 هزار نفر (7163نفر) و میزان بروز استاندارد شده سنی (ASR) آن 1.11 در صد هزار نفر جمعیت بر اساس آمار موجود در گلوبوکن است. بر اساس پیش بینی‌های انجام شده تعداد موارد بروز این سرطان برای 10 سال آینده  به بیش از 11 هزار نفر (11404 نفر) خواهد رسید.

وی افزود: در برنامه تشخیص زودهنگام و غربالگری سرطان روده بزرگ، هدف شناسایی و ثبت بیماران مشکوک به سرطان روده بزرگ و ارائه خدمات مناسب در سطوح مختلف شبکه بهداشتی درمانی و ساماندهی درمان و مراقبت بیماران است.

رئیس اداره پیشگیری از سرطان وزارت بهداشت گفت: در این برنامه افراد 50 تا 69 سال توسط بهورز و مراقب سلامت فراخوان شده و مورد ارزیابی قرار می‌گیرند. سپس از آنان آزمایش خون مخفی در مدفوع (IFOBT) به عمل می‌آورند.

وی گفت: موارد دارای سابقه فامیلی مثبت یا آزمایش غیرطبیعی خون مخفی در مدفوع به پزشک ارجاع می‌شوند و پزشک مطابق دستورالعمل اقدامات لازم را به عمل آورده و موارد نیازمند ارجاع را به سطح دو جهت کولونسکوپی ارجاع می‌دهد؛ این برنامه بصورت پایلوت در 4 شهرستان شهرضا، بافت، نقده و مراغه اجرا می‌شود.

انتهای پیام/

http://fna.ir/LTUGDU