استفاده از آب و غذای سالم برای عدم ابتلا به بیماریهای عفونی
زندگی > سلامت - همشهری آنلاین:یک متخصص بیماریهای عفونی گفت: مسافران تابستانی برای عدم ابتلا به بیماریهای عفونی، انگلی و واگیردار بهزندگی > سلامت - همشهری آنلاین:
یک متخصص بیماریهای عفونی گفت: مسافران تابستانی برای عدم ابتلا به بیماریهای عفونی، انگلی و واگیردار بهداشت فردی و اجتماعی را رعایت کرده و از آب و غذای سالم استفاده کنند.
مسعود مردانی متخصص بیماری های عفونی در گفت وگو با خبرنگار مهر با اشاره به سفرهای پایانی فصل تابستان و توصیه های لازم برای سلامت سفر مسافران گفت: باتوجه به کاهش گرمای هوا در اواخر تابستان و افزایش سفرها مسافران باید به نکات بهداشتی و غذایی توجه کنند تا دچار بیماری های عفونی و گوارشی نشوند.
مردانی ادامه داد: مهم ترین راه برای پیشگیری از بیماری های عفونی استفاده از آب و غذای سالم است.
وی با بیان اینکه در صورت عدم دسترسی به آب لوله کشی و استفاده از آب چاه حتما باید آن را جوشاند، توضیح داد: چرا که در صورت استفاده از آب های آلوده در سفر، دچار بیماری های عفونی، انگلی و روده ای خواهیم شد.
این متخصص عفونی با تاکید بر لزوم استفاده از غذاهای سالم در طول سفر عنوان کرد: استفاده از غذاهای فسادپذیر مانند سالاد الویه، شیرینی خامه ای، سوسیس و کالباس احتمال ابتلا به بیماری های عفونی را برای مسافران افزایش می دهد.
مردانی اضافه کرد: مسافران تا حد امکان از حمل و نگهداری این دسته غذاها خودداری کرده و بیش تر از یک وعده در روز از این مواد استفاده نکنند.
وی یکی از شایع ترین بیماری های عفونی در سفر را اسهال مسافرتی خواند و تصریح کرد: شایع ترین بیماری که ممکن است مسافران درصورت عدم رعایت نکات غذایی و بهداشتی به آن مبتلا شوند اسهال مسافرتی است که باعث مختل شدن مسافرت می شود.
این متخصص عفونی اظهار داشت: افرادی که به این بیماری مبتلا می شوند عموما تب نداشته و دچار تکرر اجابت مزاج به صورت اسهال، درد شکم و تهوع نیز می شوند.
مردانی برای بهبود اسهال مسافرتی، بر عدم استفاده از غذاهای مشکوک به فساد و آلودگی تاکید کرد و گفت: درصورت ابتلا به این بیماری، مسافران از ماست، دوغ، آب میوه های طبیعی به ویژه آب سیب، میوه هایی همچون سیب و موز برای بهبود وضعیت خود استفاده کنند.
وی درباره مصرف آنتی بیوتیک ها برای رفع اسهال مسافرتی نیز خاطرنشان کرد: مصرف آنتی بیوتیک برای این بیماری ضرورتی ندارد. مگر در موارد حاد و استثنایی که باید با تجویز پزشک مصرف شود.
وی برعدم مصرف طولانی مدت از آنتی بیوتیک ها تاکید و اظهار کرد: درصورت نیاز مسافران به استفاده از آنتی بیوتیک ها، مصرف آن ها نباید بیش تر از سه روز ادامه یابد.
این متخصص عفونی با تاکید بر رعایت نکات بهداشتی فردی و اجتماعی برای پیشگیری از بیماری در سفر تاکید و خاطرنشان کرد: شست وشوی مکرر دست ها با صابون و مواد شوینده برای پیشگیری از بیماری های انگلی، ویروسی و واگیردار ضروری است.
مردانی همچنین استفاده از الکل ها و ژل های بهداشتی در صورت عدم دسترسی مسافران به سرویس بهداشتی را لازم دانست.