رفع رکود و بیکاری؛ ۲ مأموریت اقتصاد ۹۶

رفع رکود و بیکاری؛ ۲ مأموریت اقتصاد ۹۶

اقتصاد > اقتصاد‌ ایران - نامگذاری سال ۹۶ به نام اقتصاد مقاومتی؛ تولید - اشتغال از سوی مقام معظم رهبری ضرورت همگرایی و برنامه‌ریزی ملی
اقتصاد > اقتصاد‌ ایران - نامگذاری سال ۹۶ به نام اقتصاد مقاومتی؛ تولید - اشتغال از سوی مقام معظم رهبری ضرورت همگرایی و برنامه‌ریزی ملی برای فایق آمدن بر ۲ چالش رکود اقتصادی و بیکاری را فارغ از انتقادها و گلایه‌های سیاسی دوچندان ساخته و انتظار بر این است به جای شعارزدگی و افراط و تفریط قوای سه گانه با محوریت بخش خصوصی در مسیر هموارسازی فضا برای تولید رقابتی و اشتغال پایدار گام بردارند.

كارشناسان اقتصادي در روزهاي نخست سال 96با كالبدشكافي ريشه ها و خلأهاي افزايش نرخ بيكاري به ويژه نزد جوانان و تحصيلكرده ها و همچنين متوقف شدن برخي فعاليت هاي اقتصادي مولد، تأكيد دارند. راه برون رفت از بحران بيكاري و ركود و حركت به سمت اشتغال و توليد، اجراي الزامات سياست هاي اقتصاد مقاومتي در حمايت منطقي از توليد رقابتي و اشتغال پايدار و برخورد با واردات و عرضه كالاهاي قاچاق و البته كالاهاي خارجي داراي توليد داخلي است.

  • مأموريت بانك ها

ولي الله سيف؛ رئيس كل بانك مركزي: بانك ها بيشترين اولويت و دقت را در هدايت منابع تسهيلاتي به سمت فعاليت هاي مولد و اشتغال زاي داراي توجيه فني، مالي و اقتصادي به عمل آورند تا از اين طريق بيشترين نتيجه در رشد توليد و اشتغال به صورت پايدار و غيرتورمي حاصل شود. هماهنگي و همراستايي سياست ها و اقدامات اجرايي و پرهيز از اقدامات اصطكاكي و خنثي كننده نيز از ديگر موارد مهم و ضروري است.

  • دوري اقتصاد از سياست

احمد توكلي؛ اقتصاددان: دولت بايد از اقتصاد گره خورده به سياست خارجي فاصله بگيرد و به مسائل داخلي توجه كند. وضع كشور در زمينه اشتغال مناسب نيست و با سياست هاي نادرست، براي كارگران چيني و تركيه شغل ايجاد كرديم. نرخ رشد در سال 91تا 95پر نوسان بوده كه اگر اين نرخ رشد اشتغال زا باشد، بيكاري بايد پايين بيايد. دولت بايد ضمن تلاش براي حفظ عوامل غيروارداتي به سراغ عوامل اساسي برود.

  • حل مشكلات ريشه اي

جمشيد پژويان؛ اقتصاددان: در بخش صنعت و توليد با مشكلات ريشه اي و ساختاري مواجهيم به طوري كه بسياري از تجهيزات صنعتي مستهلك هستند. از طرفي بهره وري نيروي كار در ايران به دليل ضعف در قانون كار و ساختار تأمين اجتماعي بسيار پايين است. اگر مشكلات ريشه اي اقتصادي كشور رفع شود، توليدكننده به صورت خودكار انگيزه توليد خواهد داشت كه نتيجه آن رونق توليد و اشتغال مولد خواهد بود.

  • ضرورت شناسايي چالش ها

غلامحسين شافعي؛ رئيس اتاق ايران: در شرايط موجود همه بايد به فهم مشتركي از اين موضوع برسند و براي تحقق اقتصاد مقاومتي اقدام متفاوت با گذشته انجام دهند. زماني مي توانيم تاب آوري اقتصادي را در كشور شاهد باشيم كه چالش هاي اقتصاد را شناسايي كنيم. بالابردن سهم بخش خصوصي از اقتصاد كشور، كاهش وابستگي به درآمدهاي نفتي، ايجاد جاذبه لازم براي كارهاي مولّد از مهم ترين اولويت هايي است كه بايد به آن توجه جدي شود.

  • لزوم رقابتي كردن صنعت

مهدي پورقاضي؛ رئيس كميسيون صنعت اتاق تهران: اصلي ترين مسئله صنعت ايران رقابتي نبودن است؛ مسئله اي كه نمي توان آن را با تسهيلات مالي حل كرد و بايد با پيش گرفتن روش هاي مديريتي مناسب به دنبال رفع آن بود. آزادسازي، تك نرخي كردن ارز، كاهش تصديگري دولت و پذيرفتن معيارهاي عرضه و تقاضا در بازار، سياست هايي است كه مي تواند وضعيت صنعت را بهتر كند.

  • بخش خصوصي ميدان دار شود

مهدي پازوكي؛ كارشناس اقتصادي: توليد قرار نيست از طريق اقتصاد دولتي رشد كند بلكه رشد توليد با اقتصاد دولتي باعث ايجاد فساد خواهد شد بنابراين بايد بخش خصوصي واقعي را در عرصه اقتصاد وارد كنيم. ايجاد شفافيت و رقابت بين فعالان اقتصادي و نفي انحصار 3راه پيش روي دولت، مجلس و قوه قضاييه براي بهبود فضاي كسب و كار است كه اگر اين سه راهكار اصلي، مورد توجه مسئولان قرار گيرد قطعاً بخش خصوصي سالم در كشور رشد مي كند.